Zondagmiddag

zondagmiddag 2 september
13.30 uur – Boottocht en Vossenjacht vanaf het strand
Na het daverende succes van vorig jaar, zullen we ook dit jaar een boottocht starten vanaf
het feestterrein. De route zal niet verrassend zijn, maar welke eigenaardige types, wonderlijke wandelaars of vreemde vogels je tegen komt….. Zij zullen je voorzien van letters, rebussen of andere aanwijzingen die leiden naar de oplossing van de puzzel.
De boottocht is voor iedereen van alle leeftijden, gratis toegankelijk.
Eigen boten
Kom zoveel mogelijk met een eigen boot of zorg dat je kunt instappen bij iemand die je kent (of wilt leren kennen) met een boot.
Haal je startbewijs met aanwijzingen in de tent tussen 13.00 en 13.30 uur en ga zelf op zoek naar de puzzelstukken. De start en finish zijn op het feestterrein.
Geen eigen boot
Heb je geen eigen boot? Geef je dan tijdens het feest op in de keet van de feesttent, om mee te varen op de grote Dorpsfeest-boot. Deze vertrekt om 13.30 uur vanaf het feestterrein.
Tijdens en na de tocht kom je puzzeltjes en letters tegen èn sommige “vreemde strandgangers” hebben een vraag of een opdracht voor je. Zorg dat je om 15.30 uur weer in de tent bent met de oplossing van de opdrachten. Je maakt kans op een leuke prijs! Bedenk een leuke groepsnaam, neem je ouders, opa, oma, oom en tante mee en ga lekker varen! Leuk voor jong en oud!
Let op dat jonge kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene mee mogen varen en zorg zelf voor voldoende zwemvesten aan boord.
Na de boottocht is het feest nog zeker niet ten einde. Zoals gebruikelijk hebben we het gezellige “Noaproaten”
15.30 uur – Beken je vak
Na het succes van de vossenjacht van vorig jaar is er ook dit jaar een nieuw onderdeel op zondag. Ter vervanging van de stoelendans organiseren we dit jaar ‘beken je vak’. Een nieuw hilarisch spel waarin zowel de mensenkennis als de algemene kennis van ons Venegers getest gaat worden. Dit alles onder muzikale begeleiding van Willem Spans.
Benieuwd naar dit nieuwe spel? Kom allemaal gezellig naar de tent om het feest samen met onsaf te sluiten en nog een laatste drankje en dansje te doen.

Rond 19:00 uur zal het dorpsfeest 2018 weer ten einde zijn en hopen we dat een ieder van jullie een fijn dorpsfeest heeft gehad.