Donderdagavond

donderdagavond 30 augustus
Optocht
18.00 uur – opstellen versierde wagens Dorpshuisplein.
Om 18.00 uur begint het opstellen van de versierde wagens rond het Dorpshuisplein. De versierde wagens gaan via de Wethouder Vosstraat naar de Dorpshuisstraat. In een afgezet gedeelte worden de wagens één voor één beoordeeld door een deskundige jury.
De wagens worden gejureerd in drie categorieën: Jeugd tot 16 jaar, Volwassen: 16 jaar en  ouder en gehuurd. De gehuurde wagens worden dit jaar voor het eerst als aparte categorie gejureerd.
Een fraaie verlichting van de wagen is heel belangrijk. Tijdens de optocht in het donker, vindt de jurering van de verlichting plaats. Naast de aankleding en versiering van de wagen let de jury ook op het gehele plaatje. Om de organisatie van de optocht vlot te laten verlopen moeten de versierde wagens vóór 25 augustus aangemeld worden.
18.30 uur – opstellen versierde fietsen, karren en wandelaars aan de Siebenweg.
Aan de Siebenweg start de jurering van de mooiste en origineelste versiering. Denk ook aan het verlichten van het geheel, tijdens de optocht kijkt de jury er kritisch naar. Voor het meedoen met een versierde fiets, kar of als wandelaar is het niet nodig om je van te voren aan te melden.
18.00 tot 22.00 uur – afsluiting wegen
In opdracht van de politie wordt de Veneweg (vanaf de Kolk tot aan de Blauwe Hand) afgesloten tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Dit wordt gedaan wegens veiligheidsoverwegingen. Wilt u zo vriendelijk zijn uw auto niet aan de route te parkeren. Zorg alstublieft dat u waar nodig iets eerder thuis bent en vraag uw bezoek om op tijd te komen!
19.00 uur – Vertrek van de optocht richting Oosteinde.
We starten dit jaar richting Oosteinde en draaien bij de Kolk waar een kleine pauze wordt gehouden.
De optocht vervolgt de route over de Veneweg naar de andere kant van het dorp. Dan terug richting de feesttent waarbij in de dorpskern de stoet de Perelaar zal passeren. In de tent volgt een gezellige afsluiting van de bonte stoet.
Na afloop van de optocht
Deze avond wordt de muziek verzorgd door de band “The Bandits”. Terwijl de band de feesttent zal opwarmen, gaat de jury bezig met het optellen van de punten die behaald zijn door de deelnemers van de optocht. De prijsuitreikingen van de optocht en van de straatversiering vindt deze avond plaats.
Entree: GRATIS